06.11.2018, klo 19:00

Virva Garamin pianokonsertti

Pianisti Virva Garamin konsertti ti 6.11.2018 klo 19.00
Itä-Helsingin musiikkiopiston Ahti Sonninen -salissa
(os. Untuvaisentie 10)
Konserttiin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Pianisti Virva Garamin konsertin teemana on Yhteys, joka on läsnä monella tavalla, esimerkiksi liittyneenä pianistin omaan muusikon polkuun. Konsertissa kuullaan suomalaisen musiikin lisäksi myös unkarilaista musiikkia mm. Virva Garamin unkarilaisten sukujuurien vuoksi. Béla Bartókin pianosonaatilla on tämän lisäksi tärkeä yhteys myös piano-opintoihin. Suomalaisista säveltäjistä kansallisromantikko Jean Sibeliuksen lisäksi kuullaan Selim Palmgrenin, Einar Englundin ja Kai Niemisen musiikkia, jota Virva Garam on myös levyttänyt. Lisäksi konserttiohjelmassa kuullaa Virva Garamin lempisäveltäjän Johan Sebastian Bachin musiikkia.

Virva Garam on opiskellut Sibelius-Akatemiassa lehtori Hamsa Al-Wadi Juriksen luokalla ja dosentti Eero Heinosen sekä professori Erik T. Tawaststjernan johdolla. Hän oli vaihto-oppilaana Budapestin Liszt-Akatemiassa vuonna 2002 professori István Lantosin ja lehtori Csaba Királyn oppilaana. Hän sai valmistuessaan "Vuoden naistaiteilija"-stipendin kansainväliseltä Zonta-yhdistykseltä vuonna 2006.

Virva Garamin kokoonpano Trio La Rue on soittanut vuodesta 2007 lähtien yhdessä ja esiintynyt mm. Ruotsissa, Italiassa ja Saksassa, kantaesittäen useita heille omistettuja teoksia (mm. K. Nieminen, J. Koskinen). He ovat myös esittäneet kaikki Sibeliuksen julkaisemattomat pianotriot, joista ilmestyi levy vuonna 2018 ja saaneet ”Pro Musica” palkinnon 2015. Duopartneri, viulisti Mervi Myllyojan kanssa Virva on levyttänyt albumin crossover musiikkia klassisesta omiin sovituksiin unkarilaisista ja karjalaisista teemoista. Levy ilmestyi vuonna 2017. Virva Garam on tehnyt yhteistyötä mm. viulisti Barnabás Kelemenin, laulajatar Angelika Klasin ja oopperalaulaja Markus Niemisen kanssa.

Virva on toiminut Hangon musiikkijuhlien perustajajäsenenä, organisaation varapuheenjohtajana sekä musiikkileirin johtajana.  Lauttasaaren musiikkiopistossa Virva on toiminut opettajana ja säestäjänä vuodesta 2006 lähtien.

Deutsch-Finnische Gesellshaft on pyytänyt Virva Garamin soolokiertueelle Saksaan joulukuussa 2018.2058983037-Virva_Garam_6_11_2018.jpg


Takaisin tapahtumalistaan