20.12.2018, klo 18:00

Konsertti- musiikkia lyömäsoittajalleKONSERTTI- musiikkia lyömäsoittajalle

torstaina 20.12. klo 18.00 Herttoniemenrannan ala-asteen koululla

os. Petter Wetterin tie 5, 00810 Helsinki

 

Kalle Hakosalon soolokonserttisarja "Musiikkia lyömäsoittajalle" asettaa samalle viivalle modernin eurooppalaisen lyömäsoitinmusiikin sekä klassiset marimbasovitukset romantiikan ja barokin ajalta. Tuloksena on eriskummallinen mutta virtuoottinen konserttikokonaisuus, jonka avainsanoiksi sopivat niin "fuuga", "spektralismi" kuin "pari korkokenkiä.

Kalle Hakosalo on nuori, lupaava lyömäsoittaja, joka opiskelee parhaillaan Kööpenhaminan kuninkaallisessa konservatoriossa prof. Gert Mortensenin johdolla. Hän konsertoi laajamittaisesti solistina sekä pienyhtyeiden (mm. NEKO3, km²) ja esiintyjien (Marco Fusi, Andrew Power) kera, intohimonaan tutustuttaa suomalainen ja kansainvälinen yleisö lyömäsoitinmusiikkiin. Hänen ohjelmistonsa ulottuu barokkisovituksista lyömäsoitinmusiikin kulmakiviin, poikkitaiteeseen ja hänelle kirjoitettuihin teoksiin. 

Hakosalo osallistuu aktiivisesti kansainvälisille kursseille ja festivaaleille (mm. Darmstädter Ferienkurse, Dark Music Days, Ensemble Linea Summer Academy, PULSAR Festival) sekä kilpailuihin (mm. Tromp Percussion, Italy PAS) ja työskentelee nykysäveltäjien (mm. Tapio Nevanlinna, Jeppe Just Christensen, Mioko Yokoyama, Annette Schlünz, Lara Poe) kanssa. Hän on vastaanottanut palkintoja ja apurahoja mm. ENKOR Competitionista, Idella Foundationilta sekä IPI Marimba Competitionista.

Hakosalon opettajina ovat toimineet mm. Antti Rislakki, Ville Syrjäläinen, Theodor Milkov ja Johan Bridger. Erinäisillä kursseilla häntä ovat opettaneet mm. Katarzyna Mycka, Christian Dierstein, Simone Rubino, Chris Lamb, Nebojsa Zivkovic ja Anders Åstrand.

 

132389231-Hakosalo Kalle_lyömäsoittimet.jpg


Takaisin tapahtumalistaan