17.03.2020

7.4.2020 TIEDOTE etäopetuksen jatkumisesta Itä-Helsingin musiikkiopistossa

Hyvät IHMOn oppilaat ja perheet, henkilökunta
7.4.2020

Noudatamme viranomaisten antamia suosituksia ja määräyksiä edelleen. Viime viikolla Suomen hallituksen linjausten ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoittamien ohjeiden mukaan etäopetus jatkuu myös IHMOssa ainakin 13.5.2020 asti. 

Lämmin kiitos kaikille tähänastisesta – nopea siirtymä etäopetukseen vaati IHMOssakin valtavasti opettajien työtä, perheiden kanssa yhteistyötä ja joustoa, kokonaisuuden huomioimista. Koko suomalainen yhteiskunta on näyttänyt aivan uuden mittakaavan siinä, mitä kriisistä yhdessä selviäminen tarkoittaa. Ja positiivinen asenne auttaa – kaikki järjestyy, me selviämme tästä. Vaikka musiikinopiskelussa etäopetus ei koskaan tule korvaamaan lähiopetusta ja tärkeää kontaktia opettajan ja oppilaan välillä, tämä äkillinen tilanne on myös poikinut jotakin uutta ja hyvää, yllätyksiäkin. Monella oppilaalla on harjoitteluinto teknologian keinoin noussut uuteen ulottuvuuteen, oppimisen tueksi kekseliäisyyttä ja loistavaa vuorovaikutusta on rakennettu mitä moninaisimmin tavoin. 

Kollegioissa on tehty valtavasti työtä, jotta mahdollisimman monet suunnitelluista tavoitteista ja opinnoista toteutuu, ehkäpä myöhemmin rakentuu ”kevätetäsoittojakin”. Upeaa on ollut kuulla, että oppiminen on edennyt, muskarilaisilla ja muilla ryhmillä on ilo otettu irti koko perheen kesken, yhdessä musisoiden. Koko ajan tietenkin tarkkaan huomioiden kokonaisvaltainen jaksaminen ja koko perheen tilanne. Jos jokin asia askarruttaa, ole suoraan opettajaasi yhteydessä, tarpeen tullen voitte kääntyä myös hallinnon puoleen.

Tärkeintä on, että turvallinen arki jatkuu ja Suomessa sekä koko maailmassa käytävästä koronaviruksen vastaisesta taistelusta seuraa meille kaikille turvallinen huominen. Ja elämä jatkuu, siitä on todisteena myös instrumenttioppilaille lähetetty jatkoilmoittautumislinkki Eepos-oppilashallinto-ohjelmasta – varsin ilahduttava määrä, yli 70% on jo vastannutkin. Linkki on auki 13.4.2020 asti - jatkavien rinnalle otetaan uusia oppilaita jälleen ensi syksynä aloittamaan taival musiikin maailmassa. Muskarilaisten jatkoilmoittautumislinkki lähetetään huhti-toukokuun vaihteessa.

Toivon kaikille aurinkoista ja voimaannuttavaa pääsiäisenaikaa ja kevään odotusta - pysytään terveinä!

Minna-Maria Pesonen, rehtori


Takaisin tapahtumalistaan