27.02.2021

PÄIVITETTY TIEDOTE: opetusjärjestelyt ajalla 1.3.-1.4.2021

PÄIVITETTY TIEDOTE ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTON OPPILAILLE/PERHEILLE 5.3.2021

 

Itä-Helsingin musiikkiopiston 2008 syntyneiden  2007 syntyneiden ja sitä vanhempien oppilaiden yksilöopetus järjestetään etäopetuksena ajalla 1.3. – 1.4.2021.
Lisäksi orkesterien, musiikin perusteiden sekä varhaisiän musiikkikasvatus ja kuorotoiminta järjestetään etäopetuksena ajalla 1.3. – 1.4.2021. Orkesterien johtajat ja stemmavastaavat sekä ryhmien vetäjät tiedottavat oppilaita/perheitä suoraan.

 

Yksilöopetus 2009 syntyneille 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille jatkuu lähiopetuksena sillä edellytyksellä, että
2 metrin turvaväli toteutuu tosiasiallisesti
à seuratkaa oman opettajan tiedotusta opetusjärjestelyistä.

 

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaille. Helsingin kaupungin linjauksen mukaan harrastustoiminnassa perheet hankkivat maskit itse.

 

Syy 2008 syntyneiden   2007 syntyneiden ja sitä vanhempien oppilaiden sekä ryhmien etäopetukseen siirtymiseen on Helsingin kriittinen koronatilanne sekä Suomen hallituksen, AVIn ja Helsingin kaupungin uudet ohjeet ja linjaukset. Oikea-aikaisella päätöksellämme varmistamme niin henkilöstön kuin oppilaiden ja perheidenkin terveysturvallisuuden. “Aluehallintoviraston päätöksen johdosta kaikki lasten ja nuorten harrastus- ja toimintamuodot on toteutettava ilman lähikontakteja 1.3.2021 alkaen. Lähikontakti tarkoittaa fyysistä kontaktia tai oleskelua kasvotusten tai samassa tilassa alle kahden metrin etäisyydellä yli 15 minuutin ajan.” Ohjeistusten mukaan, mikäli ei ole mahdollisuutta välttää lähikontaktia pienten lasten opetuksessa, lähiopetusta ei voida järjestää. 

 

Tiedotamme opetusjärjestelyistä pääsiäisen jälkeiselle ajalle viimeistään viikon 13 aikana. 


Turvallista kevään odotusta - pidetään huolta.

Minna-Maria Pesonen, rehtori

 

HUOM! Strömsin Nonparelli-kahvila on suljettuna 1.3.–1.4.2021.

 

TERVEYSTURVALLISUUS: KORONA-AJAN YLEISOHJEET ajalla 1.3. – 1.4.2021

 

Toimitaan kevään aikana erityisen vastuullisesti – turvataan IHMOn lähiopetustoiminta yhdessä. Lähtökohtana on 2009 syntyneiden 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien oppilaiden yksilötuntien lähiopetus, ellei sairastumisepäily-, koronatartunta tai karanteenitilanne vaadi muuta. Lähiopetukseen oppilas osallistuu VAIN TÄYSIN terveenä ja TÄYSIN oireettomana.

 

Jokainen vastaa itse omasta turvallisuudestaan.

·       Pidämme vähintään 2 metrin turvavälin

o   mikäli perhe toivoo omista syistään etäopetusta, siitä sovitaan suoraan opettajan kanssa hyvissä ajoin

·       Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaille.

·       Vain välttämätön saattaminen opetustilaan sallitaan, saattajan tulee käyttää maskia ja poistua tiloista viipymättä – suosittelemme, että lapsi siirtyy ulko-ovelta tiloihin itsenäisesti.

·       Ei odottelua IHMOn käytävä- tai aulatiloissa

·       Huolellinen käsihygienia (saippuapesu/käsidesi)

·       Toimimme vastuullisesti: matala kynnys pienilläkin flunssaoireilla jäädä kotiin (sekä oppilas että opettaja), jolloin oppilaalta/perheiltä toivotaan valmiutta etäopetuksen toteuttamiseen.

o   Mikäli samassa taloudessa asuva läheinen on oireinen, toimitaan etäopetuksessa, kunnes negatiivinen koronatestitulos varmistettu

·       Aivasta ja yski oikein hihaan tai nenäliinaan, suojaa muut

·       Puhallinsoitinten kondensaatiovedet kerätään joko omille kesto- tai kertakäyttöliinoille tai henkilökohtaiseen astiaan ja jokainen huolehtii itse liinoistaan sekä roskista/astian tyhjennyksestä

 

Toimitaan yhteistyössä, vastuullisesti!

 

Seuraathan aktiivisesti tiedotustamme – myös viikonloppuisin ja loma-aikoina, jolloin saattaa tulla tiedotteita esim. tartuntatilanteen kohdalla epidemiologiaryhmältä / viranomaisilta.

 

Perheiden on hyvä varautua siihen, että lyhyellä varoitusajalla opetus voi toteutua etänä joko oppilaan tai opettajan flunssaoireen tai karanteenin vuoksi. Tutustu musiikkiopiston sekä oman opettajan tiedotukseen, sopikaa yhdessä parhaista tiedotuskanavista ja mahdollisen etäopetuksen toteuttamisen tavoista.

 

Mikäli musiikkiopiston oppilaalla todetaan koronatartunta, ilmoitathan siitä sähköpostitse välittömästi rehtorille, joka vastaa koko oppilaitoksen turvallisuudesta:
minna-maria.pesonen@ihmo.fi

Koronavilkku: IHMOn linjaus on - mikäli oppilaan vilkku välähtää, pyydetään välittämään tieto omalle opettajalle/opettajille. Opetus tapahtuu etänä, kunnes altistustilanne on ohi. Sama linjaus on henkilöstöllä.

Opetushallitus (OPH) päivittää taiteen perusopetuksen järjestäjille suunnattua ohjeistustaan täällä: 

Viranomaissuositukset löytyvät kootusti ja päivittyvät TPO-liiton sivuille:


 

 
Takaisin tapahtumalistaan