31.03.2021

31.3.2021 PÄIVITETTY KORONATIEDOTE ITÄ-HELSINGIN MUSIIKKIOPISTON OPPILAILLE/PERHEILLE

31.03.2021

Opetus toteutetaan pääsiäisen jälkeen toistaiseksi nykyisillä järjestelyillä:

Yksilöopetus 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille jatkuu lähiopetuksena toistaiseksi sillä edellytyksellä, että 2 metrin turvaväli toteutuu tosiasiallisesti.

2007 syntyneiden ja sitä vanhempien oppilaiden yksilöopetus järjestetään etäopetuksena toistaiseksi.

Lisäksi orkesterien, musiikin perusteiden sekä varhaisiän musiikkikasvatus ja kuorotoiminta järjestetään etäopetuksena toistaiseksi.

Mikäli toimintaamme kohdistuu uusia rajoituksia tai mahdollisuus palata lähiopetukseen, niistä tiedotetaan viipymättä.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaille. Helsingin kaupungin linjauksen mukaan harrastustoiminnassa perheet hankkivat maskit itse.

Kiitos siitä, että jaksamme edelleen toimia yhteistyössä, vastuullisesti! Turvallista pääsiäisaikaa ja kevään odotusta - pidetään huolta.
Minna-Maria Pesonen, rehtori


TERVEYSTURVALLISUUS: KORONA-AJAN YLEISOHJEET

HUOM! Strömsin Nonparelli-kahvila on suljettu toistaiseksi.

Toimitaan kevään aikana erityisen vastuullisesti – turvataan IHMOn lähiopetustoiminta yhdessä. Lähtökohtana on 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien oppilaiden yksilötuntien lähiopetus, ellei sairastumisepäily-, koronatartunta tai karanteenitilanne vaadi muuta.

Lähiopetukseen oppilas osallistuu VAIN TÄYSIN terveenä ja TÄYSIN oireettomana.

Jokainen vastaa itse omasta turvallisuudestaan. Pidämme vähintään 2 metrin turvavälin.

Jos perhe toivoo omasta toiveestaan etäopetusta, siitä sovitaan suoraan opettajan kanssa hyvissä ajoin.

Mikäli samassa taloudessa asuva läheinen on oireinen, toimitaan etäopetuksessa, kunnes negatiivinen koronatestitulos varmistettu.

Suosittelemme vahvasti maskin käyttöä lähiopetuksessa oleville oppilaille.

-Vain välttämätön saattaminen opetustilaan sallitaan, saattajan tulee käyttää maskia ja poistua tiloista viipymättä. Suosittelemme, että lapsi siirtyy ulko-ovelta tiloihin itsenäisesti

-Ei odottelua IHMOn käytävä- tai aulatiloissa

-Huolellinen käsihygienia (saippuapesu/käsidesi)

-Toimimme vastuullisesti: matala kynnys pienilläkin flunssaoireilla jäädä kotiin (sekä oppilas että opettaja), jolloin oppilaalta/perheiltä toivotaan valmiutta etäopetuksen toteuttamiseen.

-Aivasta ja yski oikein hihaan tai nenäliinaan, suojaa muut

-Puhallinsoitinten kondensaatiovedet kerätään joko omille kesto- tai kertakäyttöliinoille tai henkilökohtaiseen astiaan ja jokainen huolehtii itse liinoistaan sekä roskista/astian tyhjennyksestä.

Seuraathan aktiivisesti tiedotustamme – myös viikonloppuisin ja loma-aikoina, jolloin saattaa tulla tiedotteita esim. tartuntatilanteen kohdalla epidemiologiselta toiminnalta / viranomaisilta.

Lähiopetuksessa olevien oppilaiden perheiden on hyvä edelleen varautua siihen, että lyhyellä varoitusajalla opetus voi toteutua etänä joko oppilaan tai opettajan flunssaoireen tai karanteenin vuoksi. Tutustu musiikkiopiston sekä oman opettajan tiedotukseen, sopikaa yhdessä parhaista tiedotuskanavista ja mahdollisen etäopetuksen toteuttamisen tavoista.

Mikäli musiikkiopiston oppilaalla todetaan koronatartunta, ilmoitathan siitä sähköpostitse välittömästi rehtorille, joka vastaa koko oppilaitoksen turvallisuudesta: minna-maria.pesonen@ihmo.fi

Koronavilkku- IHMOn linjaus, mikäli oppilaan vilkku välähtää: pyydetään välittämään tieto omalle opettajalle/opettajille. Opetus tapahtuu etänä, kunnes altistustilanne on ohi. Sama ohje on henkilöstöllä.

Opetushallitus (OPH) päivittää taiteen perusopetuksen järjestäjille suunnattua ohjeistustaan
täällä: 

Viranomaissuositukset löytyvät kootusti ja päivittyvät TPO-liiton sivuille:

 


Takaisin tapahtumalistaan